Odbor za Kosovo i Metohiju o IBM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2012, 05:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor za Kosovo i Metohiju o IBM

BEOGRAD -

Skupštinski Odbor za Kosovo i Metohiju razgovaraće danas o primeni dogovorenih sporazuma sa Prištinom, sa posebnim osvrtom na primenu integrisanog upravljanja prelazima (IBM), kao i dosadašnjim aktivnostima Tužilaštva za ratne zločine u procesu koji je Haški tribunal vodio protiv Ramuša Haradinaja.

Dan nakon što je na prelazima Jarinje i Merdare počela primena sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima, članovi Odbora za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosovo i Metohiju razgovaraće o primeni dogovorenih sporazuma sa privremenim institucijama samouprave u Prištini, sa posebnim osvrtom na IBM.

Po toj tački sednici će, kako je Tanjugu rekao predsednik Odbora Milovan Drecun, prisustvovati šef tehničkog tima Beograda Dejan Pavićević.

Na dnevnom redu sednice je i razmatranje izveštaja o radu Kancelarije za Kosovo i Metohiju u prvih sto dana rada, kao i informisanje članova tog skupštinskog tela o dosadašnjim aktivnostima Tužilaštva za ratne zločine u procesu protiv Ramuša Haradinaja pred Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju i eventualnoj reviziji tog procesa, kao i o ostalim aktivnostima u vezi prikupljanja dokaza i procesuiranja zločina počinjenih na teritoriji Kosova i Metohije.

Drecun je precizirao da će sednici prisustvovati predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju i tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.

Sednica je trebalo da bude održana prošlog četvrtka, ali je zbog sastanka predsednika Srbije Tomislava Nikolića i državnog vrha sa predstavnicima četiri opštine sa severa Kosova i Metohije pomerena na ovu sedmicu.

Na njenom dnevnom redu je i izbor zamenika predsednika tog skupštinskog tela.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Odbor za KiM o dijalogu, IBM-u, Haradinaju...

Izvor: Akter, 11.Dec.2012

Skupštinski Odbor za Kosovo i Metohiju raspravlja o primeni dogovorenih sporazuma sa Prištinom, sa posebnim osvrtom na primenu integrisanog upravljanja prelazima (IBM), kao i dosadašnjim aktivnostima Tužilaštva za ratne zločine u procesu koji je Haški tribunal vodio protiv Ramuša Haradinaja

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.