Obustavljeno rušenje škole kod Prizrena

Izvor: Press, 29.Dec.2013, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavljeno rušenje škole kod Prizrena

Jevtić je izjavio da je, po dobijanju informacije da se osnovna škola koja je deo kulturnog nasleđa nevećinskih zajednica u selu Drajičići ruši, pozvao nadležne u Prizrenu da se to obustavi.
Prethodno su Kancelarija za KiM kao i načelnik Prizrenskog okruga Jovica Budurić obavestili javnost o tome da je jutros u selu Drajčići u opštini Prizren, kosovsko ministarstvo obrazovanja počelo sa rušenjem škole koja je do 1999. godine bila istureno odeljenje Osnovne škole "Sredska".
Jevtić je rekao da je na njegovo insistiranje i zahtev obustavljeno rušenje škole, a kako je naveo založiće se i da se rušenje u potpunosti zabrani.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

KiM: Zaustavljeno rušenje srpske škole stare 109 godina

Izvor: Večernje novosti, 29.Dec.2013

Rušenje osnovne škole stare 109 godina u selu Drajčići obustavljeno je, a prema rečima ministra za zajednice i povratak u privremenim institucijama u Prištini Dalibora Jevtića narednih dana ''založiće se da se rušenje potpuno zabrani''. Jevtić je izjavio da je, po dobijanju informacije da...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.