Obezbediti Srbima da izadju na izbore

Izvor: NaDlanu.com, 25.Apr.2012, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obezbediti Srbima da izadju na izbore

ZUBIN POTOK, 25. aprila 2012. (Beta) - Predstavnici Srba sa severa Kosova zatražili su u sredu od Kfora da pojača prisustvo u svim kritičnim zonama kako bi zaštitio ugroženo srpsko stanovništvo i izrazili očekivanje da jedinice neće biti upotrebljene za zatvaranje alternativnih puteva.

ZUBIN POTOK, 25. aprila 2012. (Beta) - Predstavnici Srba sa severa Kosova zatražili su u sredu od Kfora da pojača prisustvo u svim kritičnim zonama kako bi zaštitio ugroženo srpsko stanovništvo i izrazili očekivanje da jedinice neće biti upotrebljene za zatvaranje alternativnih puteva.Od predstavnika medjunarodne misije, sa kojima su predstavnici lokalne samouprave razgovarali u Zubinom Potoku, zatraženo je i da se svim Srbima koji žele da izadju na izbore, Kfor to i omogući.Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić rekao je nakon sastanka da su on i njegove kolege upozorili predstavnike Kfora, UNMIK-a, Euleksa i OEBS-a da učestali incidenti na severu Kosova ugrožavaju bezbednost Srba."Inistirali smo da Kfor pojača prisustvo u svim kritičnim zonama - Bošnjačkoj mahali, Tri solitera, Mikronaselju u Kosovskoj Mitrovici kao i u ostalim opštinama u zonama razdvajanja u kojima žive Srbi i Albanci", rekao je Ristić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.