OI: Kosovo ostaje bez medalje?

Izvor: N1 televizija, 10.Avg.2016, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OI: Kosovo ostaje bez medalje?

Džudistkinja takozvane države Kosovo, mogla bi da ostane bez zlatne medaje sa Olimpijskih igara. Naime, Majljinda Keljmendi, je na takmičenju u u Francuskoj, odbila da uradi doping test. Ovu informaciju potvrdila je Međunarodna džudo federacija (IJF).

Keljmendijeva je postala prvi sportista takozvane države Kosovo sa zlatnom olimpijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << medaljom (kategorija do 52 kilograma), ali bi taj uspeh mogao da ostane u senci prijave da je prekršila antidoping pravila na takmičenju u Francuskoj u junu, kada se pripremala za Rio.

“Kontrola je organizovana u junu u Francuskoj. Sportistkinja i njen trener su odbili kontrolu, što će IJF ispitati. Ako bude izrečena kazna, ona će biti sprovođena samo na teritoriji Francuske” navodi se u saopštenju Međunarodne džudo federacije.

Prema informacijama, Keljmendi je 16. juna odbila da dostavi uzorak urina Francuskoj antidoping agenciji (AFLD) koja je sprovela testiranje koje nije bilo predviđeno programom. Džudistkinja je trenirala u Sent Siprijenu na jugu Francuske.

Agron Kuka, vođa džudo tima Kosova, potvrdio je za "Gardijan" da je Keljmendijeva odbila test, ali tvrdi da je čista.

“Tim je bio u trening kampu u Francuskoj i neka osoba je prišla i tražila doping kontrolu. Ali ta osoba nije imala nikakva ovlašćenja od Svetske antidoping agencije (WADA) ili bilo koga i to je kraj priče. Potom su se Francuzi žalili i želeli da slučaj odvedu na sud.Niko nam neće uzeti medalju” rekao je Kuka.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.