ODALOVIĆ: UNESKO nije prostor za politiku

Izvor: Kurir, 09.Nov.2015, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODALOVIĆ: UNESKO nije prostor za politiku

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je danas da su ogromni napori uloženi da se odbaci prijem Kosova u Ubesko, da je argumentacija, koja je predočena kvalitetna i da veruje da će ono što je ministar izneo kao stavove Srbije biti prihvaćeno.

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova je istakao da je Srbija iznenađena ponašanjem i postupanjem nekih zemalja za koje nije očekivala da će tako glasno i javno podržavati prijem Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Unesko.

Prema rečima Odalovića, to govori da je reč o zameni smisla postojanja takve agencije Ujedinjenih nacija i da neke zemlje pritiscima i lobiranjem pokušavaju da Kosovo uvedu u Unesko, a to je prostor u kojem bi najmanje trebalo da bude politike.

Odalović je odbacio argumentaciju Prištine da će spomenici biti bolje čuvani ako Kosovo bude članica Uneskoa i ocenio da je ona deplasirana.

Autor: Agencija TANJUG

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odalović: Unesko nije prostor za politiku

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Nov.2015

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je danas da su ogromni napori uloženi da se odbaci prijem Kosova u Unesko, da je argumentacija, koja je predočena kvalitetna i da veruje da će ono što je ministar izneo kao stavove Srbije biti prihvaćeno...Državni sekretar...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.