Novinar Nuhi Bitići ispitivan u Specijalnom sudu

Izvor: RTS, 31.Jul.2019, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinar Nuhi Bitići ispitivan u Specijalnom sudu

Predstavnici Specijalnih komora Specijalnog suda za ratne zločine pripadnika bivše OVK ispitivali su Nuhi Bitićija o njegovoj aktivnosti kao novinara tokom rata na Kosovu.
Nuhi Bitići je obavestio javnost "da su svi dokazi" i svi njegovi odgovori na zahtev tužilaštva "bili u službi istine oslobodilačkog rata OVK, argumentovanja žrtvovanja boraca za slobodu i podršku civilnom stanovništvu".
Naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da je njegov rad kao novinara i vođe tima albanske televizije u ratnim zonama, predstavljen na TV-u i u svetskim medijima kroz mnoge televizijske emisije.
Zvaničnici tužilaštva Specijalnog suda ispitali su do sada oko 40 osoba, uglavnom pripadnika bivše OVK o zbivanjima tokom sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine. Ispitani su što u svojstvu osumnjičenih, što u svojstvu svedoka.
Bitići je među retkim novinarima kojima je upućen poziv na saslušanje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.