Nova zgrada za raseljene u Bujanovcu

Izvor: RTS, 14.Okt.2012, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova zgrada za raseljene u Bujanovcu

U opštini Bujanovac uskoro počinje izgradnja zgrade za smeštaj raseljenih lica sa Kosova, koja borave u kolektivnim centrima.

Zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić najavio je da ću u toj opštini uskoro početi izgradnja zgrade za smeštaj raseljenih lica sa Kosova, koja borave u četiri kolektivna centra.

"Dogovorili smo se sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem, koji je podržao naš predlog", istakao je Arsić.

Arsić je objasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da će se graditi 25 stanova, s tim što će pet ići Skupštini opštine za socijalne slučajeve, dok će ostatak biti za raseljene, koji ne žele da se vrate na Kosovo.

Partija demokratskog delovanja (PDD), Pokret za demokratski progres (PDP) i Demokratska unija Albanaca (DUA) nisu prihvatale ovaj predlog, uz obrazloženje da bi to promenilo demografsku sliku, rekao je Arsić.

"Taj argument je smešan, jer 100 do 200 ljudi, koji su već 13 godina u kolektivnim centrima, ne mogu da promene demografsku strukturu stanovništva u Bujanovcu", ocenio je Arsić.

Opština je obezbedila lokaciju i infrastrukturu za zgradu, čiju će izgradnju finansirati strani donatori.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.