Izvor: N1 televizija, 16.Mar.2018, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nit hapšenja, nit osumnjičenih, nit ulice u svom gradu

Danas se navršava dva meseca od atentata na lidera SDP-a Olivera Ivanovića za koje još niko nije ni osumnjičen, a kamo li uhapšen. Sve što se za sada zna jeste da je istragu preuzelo Specijalno tužilaštvo Kosova i da razmenjuju informacije s pravosudnim organima Srbije.

Izvor: N1

U međuvremenu zvanični Beograd, koji je nastavak dijaloga s Prištinom najpre uslovio otkrivanjem Ivanovićevih ubica, nastavio je razgovore u Briselu.

Mesec dana, 50 dana >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << - odbrojava i Milena Ivanović vreme otkad su joj ubili supruga, a o ubicama niko ni reč. Ko je pucao u Olivera Ivanovića ni dva meseca kasnije istraga ne otkriva.

Predmet je "zbog složenosti" iz Osnovnog tužilaštva Kosovske Mitrovice predat Specijalnom tužilaštvu Kosova.

Potpredsednica Ivanovićeve GI SDP Ksenija Božović kaže da ni njegovi saradnici, ni članovi porodice, nemaju nikakve informacije od pravosudnih organa i bezbednosnih službi.

"Do današnjeg dana, nismo dobili informacije o motivima, naručiocima i izvršiocima ovog atentata. Sve je na mrtvoj tački”, ističe Božović.

Za Olivera Ivanovića pitamo svakoga dana - poručuje srpski ministar policije. KFOR i Euleks, kaže Nebojša Stefanović, imaju svu moć na Kosovu, neka zato obezbede dokaze i podele ih sa srpskim pravosudnim organima.

“Mi šaljemo svakodnevno pozive, naši ljudi se sreću, i spremni smo da uhapsimo ubice Olivera Ivanovića jer nam je stalo do pravde. Apsolutno nas ne interesuje kako se taj zove, kome pripada i šta je radio. Ako je učestvovao u ubistvu Olivera Ivanovića treba da ide na 1.000 godina robije”, poručio je Stefanović.

Saradnici Olivera Ivanovića tvrdili su da je on srpskoj Bezbednosno - informativnoj agenciji prijavio ljude od kojih mu je pretila opasnost, ali je predsednik Aleksandar Vučić u danu kada je Ivanović ubijen rekao da, prema informacijama iz službe, nikakvih direktnih pretnji nije bilo.

“I mislim da su nam službe dostavile da, sem dva poziva koja dolaze iz drugog dela Kosova, nikakvih direktnih pretnji nije bilo”, rekao je Vučić 16. januara.

Dok čekaju da se otkriju njegove ubice, stranačke kolege Olivera Ivanovića u skupštini Severne Mitrovice predložili su da u gradu kom je živeo dobije trg ili ulicu.

Rasparavu o tome, kaže Ksenija Božović, odložila je tamošnja vlast dok, kako su obrazložili, ne nađu zakonski okvir.

“To smo doživeil juče na sednici skupštine u Severnoj Mitrovici. Gradonačelnik i predsednik skupštine koji predstavljaju Srpsku listu, jer je gradonačelnik istovremeno i njen predsednik”, navodi Ksenija Božović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Posle dva meseca istraga o ubistvu Ivanovića na mrtvoj tački

Izvor: N1 televizija, 16.Mar.2018

Danas se navršava dva meseca od atentata na lidera SDP-a Olivera Ivanovića za koje još niko nije ni osumnjičen, a kamo li uhapšen. Sve što se za sada zna jeste da je istragu preuzelo Specijalno tužilaštvo Kosova i da razmenjuju informacije s pravosudnim organima Srbije...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.