Ni danas nema srpske štampe na Kosovu

Izvor: Mondo, 24.Nov.2018, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni danas nema srpske štampe na Kosovu

Ni danas na Kosovu i Metohiji nema srpske štampe.

Foto: MONDO

Kako je za Tanjug rekao Zvezdan Mihajlović iz firme "KiM Beokolp", neće je biti ni sutra s obzirom da kosovski carinici traže da na svim fakturama piše "Republika Kosovo".

"Danas i sutra neće biti štampe, a od ponedeljka ćemo videti. Mi smo bili spremni da platimo taksu od 100 odsto na svu štampu, ali carinici sada traže i da piše ''Republika >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Kosovo'' na svim fakturama", rekao je Mihajlović.

Mirno jutro na severu Kosova, Srbi danas pred sudijom

Naveo je da će ta firma sačekati odluku Beograda kada je reč o taksama koje je uvela Priština na srpske proizvode.

"Evo zašto je ROSU upala na sever" (VIDEO)

"Ne želimo da odstupamo od odluka Vlade Srbije, a ni nama nije u interesu da na fakturama piše 'Republika Kosovo'", rekao je Mihajlović.

Srpska roba na rafovima kosovskih megamarketa

On je juče u izjavi za Tanjug kazao da zbog istog problema nije bilo srpske štampe na kioscima na KiM.

Dodao je i da je firma "KiM Beokolp", koja je distributer srpskih dnevnih i nedeljnih novina za celo KiM, plaćala od 7. novembra takse od 10 odsto koje su ranije uvele prištinske vlasti.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.