Nestašica u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: B92, 30.Jul.2011, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestašica u Kosovskoj Mitrovici

Kosovska Mitrovica -- U Kosovskoj Mitrovici i ostalim srpskim sredinama na severu Kosova danas ima nešto manje osnovnih životnih namirnica nego obično.

Građani su zabirnuti da bi situacija mogla da se pogorša ako prelazi Branjk i Jarinje budu duže zatvoreni.

Stanovništvo brine zbog moguće nestašice lekova i kiseonika za bolesnike u zdravstvenim ustanovama, koji se dopremaju iz Beograda.

Na pijacama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << danas ima manje voća i povrća, a mlečnih proizvoda nema. Razlog za to je odluka proizvođača iz centralne Srbije da ne dođu na Kosovo zbog zatvorenih prelaza Branjak i Jarinje.

Štampa je stigla tek posle devet časova. Mlečni prozivodi još nisu dopremljeni, tako da prodavci prodaju samo zalihe, koje se smanjuje jer ljudi pokušavaju da se obezbede za slučaj da prelazi i dalje ostanu zatovreni.

Kfor je juče zatvorio prelaze Brnjak i Jarinje, nakon incidenata na severu, odnosno nakon što je grupa huligana zapalila punkt Jarinje.

Do tenzija na severu je došlo nakon odluke Prištine da preuzme prelaze na sever Pokrajine i pošalje specijalne jedince kosovske policije ROSU.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.