Nemačka: Zaustaviti priliv azilanata sa Kosova

Izvor: Radio 021, 10.Feb.2015, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Zaustaviti priliv azilanata sa Kosova

Ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joahim Herman, posle objavljivanja najnovijih statističkih podataka o azilanatima, zahtevao je stopiranje priliva azilanata sa Kosova i sprečavanje zloupotrebe nemačkog zakonodavstva u toj oblasti, prenela je danas nemačka štampa.

"Oko 1.000 ljudi dnevno, pretežno autobusima i malim taksi-vozilima, napušta Kosovo preko Srbije, kako bi preko Mađarske i Austrije stiglo u Nemačku", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rekao je Herman, a mediji podsećaju da je broj azilanata sa Kosova u januaru ove godine skoro duplo veći nego samo mesec dana ranije, u decembru.

"To smatram skandalom... tu zloupotrebu u hiljade slučajeva našeg zakonodavstva o azilantima ne smemo prihvatiti", rekao je ovaj političar bavarske Hrišćansko-socijalne unije, "sestrinske" partije svenemačke Hrišćansko-demokratske unije, kancelara Angele Merkel.

Broj zahteva sa Kosova za azil u Nemačkoj raste, a iz Srbije blago opada, pokazuju podaci Saveznog zavoda za migracije i izbeglice koje je juče objavilo nemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Juče uhvaćeno 667 migranata

U protekla 24 časa Mađarska policija uhvatila je u ilegalnom prelasku granice 667 ljudi, protiv jedne osobe je pokrenut postupak zbog krijumčarenja ljudi, a protiv jednog zbog falsifikovanja dokumenata.

U njihovom saopštenju nije navedeno koje su nacionalnosti te osobe, ali je njihov broj gotovo duplo manji u odnosu na prethodni period, kada je u ilegalnom prelasku granice dnevno hvatano više od hiljadu ljudi, mahom sa Kosova.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.