Nema sednice dok se ne ispune zahtevi opozicije

Izvor: Akter, 23.Okt.2015, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema sednice dok se ne ispune zahtevi opozicije

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj izjavio je danas da Skupština Kosova neće zasedati dok ne budu ispunjeni zahtevi opozicije koji se odnose na povlačenje potpisa kosovskog premijera Ise Mustafe sa dogovora o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i demarkacije granične linije sa Crnom Gorom

Haradinaj je novinarima u holu Skupštine Kosova izjavio da neće biti nastavka sednice dok ti zahtevi ne budu ispunjeni.

Upitan ko je bacio suzavac >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << na današnjoj sednici, Haradinaj je ironično odgovorio "premijer Isa Mustafa".

Na pitanje šta će preduzeti ako nakon jednočasovne pauze, predsednik Skupštine Kadri Veselji pokuša da nastavi sednicu, Haradinaj je rekao da ima "scenarije da koliko god bude trebalo, blokira sednice Skupštine Kosova".

On je dodao da je potrebno normalizovati odnose Kosova sa Srbijom ali da tome mora prethoditi međusobno priznavanje dve države.

Sednica Skupštine Kosova prekinuta je ranije danas jer su opozicioni poslanici opet bacili suzavac u skupštinsku salu.

Predsednik Skupštine Kadri Veselji odredio je zbog toga jednočasovnu pauzu i pozvao sve članove komisije i predsedništva skupštine da dodju na hitan sastanak.

Suzavac je aktivirala poslanica Alijanske za budućnost Kosova Donika Kadaj Bujupi.

U momentu kada je bačen suzavac, u skupštinskoj sali su se nalazili članovi opozicionih partija i vladajuće koalicije, dok se poslanici Srpske liste nalaze u Beogradu na sastanku sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem i direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Haradinaj: Nema sednice Skupštine Kosova dok se ne ispune zahtevi opozicije

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2015

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj izjavio je danas da Skupština Kosova neće zasedati dok ne budu ispunjeni zahtevi opozicije koji se odnose na povlačenje potpisa kosovskog premijera Ise Mustafe sa dogovora o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i demarkacije granične...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.