Nema sastanka zbog ilegalnog ulaska

Izvor: B92, 01.Avg.2011, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema sastanka zbog ilegalnog ulaska

Priština -- Komandant Kfora Erhard Biler neće se sastati sa Borikom Stefanovićem i Goranom Bogdanovićem jer su oni ilegalno prešli na Kosovo, kaže portparol Kfora.

Kako prenosi Radio-televizija Kosova, portparol Kfora Hans Diter Vihter rekao je da sastanka danas zbog toga neće biti.

Vihter je dodao da Kfor nije odustao od uklanjanja prepreka na putevima prema prelazu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jarinje, ali da zbog bezbednosnih razloga ne može da kaže kada će se to dogoditi.

Prištinski mediji su danas preneli izjavu ministra unutrašnjih poslova Kosova Bajrama Redžepija da je ulazak Stefanovića i Bogdanovića na Kosovo ilegalan jer nisu ušli na dva zvanična ulaza na Kosovo i zato što nisu tražili saglasnost institucija Kosova.

Redžepi je najavio mogućnost hapšenja zvaničnika iz Srbije koji na taj način ulaze na Kosovo.

Nakon što su tri sata razgovarali sa predstavnicima lokalnih Srba na severu Kosova,Stefanović i Bogdanović su u krenuli ka Raškoj kako bi se sastali sa funkcionerom EU Robertom Kuperom. Oni su kazali da su na Kosovo ušli alternativnim pravcima jer ih Kfor nije pustio na prelazu Jarinje.

Kfor je ranije danas saopštio da je bez incidenata uklonio deo blokada koje su držali kosovski Srbi ka prelazu Brnjak. Sinoć je dozvoljen saobraćaj preko ta dva prelaza na severu Kosova čime je poboljšano snabdevanje stanovnika severa Kosova.

I Eulex protiv ilegalnog ulaska

Portparol Euleksa Nikolas Hoton rekao je da je misija EU u principu protiv ilegalnih ulazaka zvaničnika Srbije na teritoriju Kosova.

Hoton je, kako prenosi Radio-televizija Kosova, kazao da Euleks još nema stav prema eventualnom hapšenju zvaničnika iz Srbije koji ilegalno uđu na Kosovo.

Prema njegovim rečima, o tom pitanju danas će unutar misije EU biti održan sastanak.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Biler neće razgovarati sa predstavnicima Srba

Izvor: Beta, 01.Avg.2011

PRIŠTINA, 1. avgusta 2011. (Beta) - Komandant Kfora Erhard Biler neće se sastati sa predstavnicima Vlade Srbije Borislavom Stefanovićem i Goranom Bogdanovićem jer su oni ilegalno prešli na Kosovo, rekao je u ponedeljak portparol Kfora...Kako prenosi Radio-televizija Kosova, portparol Kfora Hans...

Nastavak na Beta...

BILER NEĆE SASTANAK SA STEFANOVIĆEM I BOGDANOVIĆEM!

Izvor: Kurir, 01.Avg.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Komandant Kfora Erhard Biler neće se sastati sa Borkom Stefanovićem i Goranom Bogdanovićem jer su oni ilegalno prešli na Kosovo, kaže portparol Kfora...Portparol Euleksa rekao je da je misija EU u principu protiv "ilegalnih ulazaka zvaničnika Srbije" na teritoriju Kosova...Kako...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.