Nema podataka o tome da je Rikalo zlostavljao Albance

Izvor: N1 televizija, 14.Sep.2017, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema podataka o tome da je Rikalo zlostavljao Albance

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je "sa uznemirenjem" primio informaciju da je ministar poljoprivrede Nenad Rikalo zlostavljao i mučio Albance u naselju Dardanija, ali da nadležne institucije nemaju zvanične informacije o tome.

U saopštenju iz kabineta premijera navedeno je da Državno tužilaštvo, Kosovska obaveštajna agencija i Policija Kosova nemaju nikakve informacije da je Rikalo učestvovao u zlostavljanju Albanaca tokom rata na Kosovu.

"Odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << (posle informacija) putem zvaničnih kanala i pismemo sam zatražio informacije od Državnog tužilaštva, Kosovske obaveštajne agencije i Policije Kosova u vezi sa navodima gradjana. Iz odgovora državnih institucija nema nijedne činjenice da je on (Rikalo) bio uključen u takva dela", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je rekao da će u svakom, a ne samo ovom slučaju, kao premijer delovati u skladu sa zakonom i odgovornostima koje ima.

Prištinska televizija Kohavision (KTV) je u sredu uveče u glavnom dnevniku prenela optužbe gradjana iz naselja Dardanija u Prištini da ih je aktuelni ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenad Rikalo, koji je ministar iz redova Srpske liste, tokom rata "mučio, zlostavljao i da se uvek pojavljivao u vojnoj uniformi i naoružan".

Pre izbora za ministra Nenad Rikalo je bio član Centralne izborne komisije ispred srpske zajednice na Kosovu.

On, kako javlja KTV, nije odgovarao na pozive da komentariše optužbe.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Specijalno tužilaštvo Kosova započelo istragu o navodima u medijima o ministru Nenadu Rikalo

Izvor: Beta, 14.Sep.2017

Specijalno tužilaštvo Kosova započelo je istragu o navodima u medijima da je ministar poljoprivrede u Vladi Kosova Nenad Rikalo tokom rata na Kosovu zlostavljao i mučio Albance u naselju Dardanija.Državno tužilaštvo Kosova potvrdilo je prištinskim medijima da nije imalo informacije o mogućem...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.