Nema masovne grobnice oko crkve u Prištini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2016, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema masovne grobnice oko crkve u Prištini

Na prostoru pored nedovršene srpske pravoslavne crkve Hrista Spasitelja u Prištini nema ljudskih posmrtnih ostataka, utvrđeno je nakon što je danas završeno iskopavanje na poslednjoj od tri pregledane lokacije.

"Otklonjene su sve sumnje u postojanje masovne grobnice", rekao je Tanjugu predsednik vladine Komisije za nestala lica Veljko Odalović.

Pretraga je počela 13. jula zbog sumnje da su tu pokopani posmrtni ostaci brojnih nestalih lica, a do sada su pretražene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << još dve mikrolokacije, na kojima nisu pronađeni posmrtni ostaci.

"Ovih dana je to bilo opterećujuće i po srpsku i po kosovsku javnost i po porodice, ali danas smo dobili odgovor da nema posmrtnih ostataka na tri mikrolokacije", podvukao je Odalović.

On je precizirao da je pretraga obavljena uz prisustvo predstavnika SPC, Vladine komisije za nestala lica, kao i predstavnika kosovskih službi, a da je ceo postupak vodio Euleks.

Upitan koji su dalji koraci, Odalović je najavio da će o tome razgovarati radna grupa, a da će krajem avgusta ili početkom septembra biti nastavljena pretraga lokacije u opštini Raška, kao i na drugim lokacijama na KiM i centralnoj Srbiji, za koje se sumnja da mogu da budu masovne grobice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.