Nema dogovora o zabrani Kfora

Izvor: B92, 05.Jan.2012, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema dogovora o zabrani Kfora

Zubin Potok -- Predsednik opštine Zubin Potok i komandant jedinica Kfora u toj opštini nisu se dogovorili o ukidanju zabrane ulaska na Kosovo kamiona težih od tri i po tone.

Kfor je blokirao ulazak kamiona preko alternativnog puta kod prelaza Brnjak, a Srbi navode da im to ozbiljno ugrožava snabdevanje osnovnim namirnicama.

Ristić je naveo da mu je nemački oficir rekao da je naredba stigla iz njihove komande >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da nema ovlašćenja da ukine blokadu.

"Ponovio sam da Kfor treba da se drži svog mandata i da nije dobro da preuzima ulogu kosovskih carinika", rekao je Ristić i dodao da se zbog zabrane prolaska kamiona težih od tri i po tone već oseća nestašica artikala široke potrošnje na severu Kosova.
Pogledaj vesti o: Brnjak

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.