Navršilo se 16 godina od zločina u Goraždevcu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2019, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navršilo se 16 godina od zločina u Goraždevcu

Danas kada se navršava 16 godina od ubistva dvoje i ranjavanje četvoro srpske dece u Goraždevcu, na Kosovu, koja su se kupala u reci Bistrici kada je na njih pucala nepoznata osoba iz automatskog oružja, pomen će biti služen u Goraždevcu i Beogradu.

Pomen ubijenim biće održan u 10 časova u Crkvi rođenja presvete bogorodice u Goraždevcu, a nakon parastosa biće postavljena spomen ploča kod mesta ubistva dvojice dečaka.

Godišnjica će biti obeležena i u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Beogradu u Spomen sobi kosmetskim žrtvama, a najavljeno je prisustvo ministra prosvete i nauke Mladena Šarčevića i pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

U tom zločinu u Goraždevcu tada su ubijeni Ivan Jovović (19) i Pantelija Dakić (12), a teško su ranjeni Đorđe Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13).

Za zločin još niko nije odgovarao, a Euleks je, kako je navedeno, usled nedostataka dokaza zatvorio istragu.

UNMIK je nakon ubistva dece naveo da je na tu decu pucao "nepoznati broj ljudi 'kalašnjikovim' iz žbunja".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

16 godina od ubistva srpske dece na Bistrici

Izvor: B92, 13.Avg.2019

Navršava se 16 godina od ubistva dvoje i ranjavanja četvoro srpske dece u Goraždevcu koja su se kupala u reci Bistrici kada je na njih pucala nepoznata osoba...Pomen će biti služen u Goraždevcu i Beogradu...Pomen ubijenim biće održan u 10 časova u Crkvi rođenja presvete bogorodice u Goraždevcu,...

Nastavak na B92...

Sećanje na stradanje srpske dece iz Goraždevca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2019

Sećanje na 16 godina od stradanja srpske dece na reci Bistrici u Goraždevcu obeleženo je danas minutom ćutanja u spomen-sobi "Kosmetske žrtve" u palati Beograd u prisustvu predstavnika porodica stradalih, Vlade Republike Srbije, verskih zajednica, generalštaba Vojske Srbije i ambasade Ruske federacije...Pomoćnik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.