Izvor: S media, 09.Jun.2012, 07:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak razgovora DS i koalicije SPS-PUPS-JS o vladi

Danas će predsednici stranaka koalicije SPS-PUPS-JS nastaviti započete razgovore sa predsednikom demokrata, a ekonomski i nacionalni program su dve osnovne sfere kojima će se vlada baviti odmah po osnivanju, rekla je potpredsednica socijalista Slavica Ðukić Dejanović.

Prema njenim rečima, razgovaraće se i o saradnji sa Republikom Srpskom i pitanju Kosova i Metohije.

Tadić i Dačić imaju većinu i bez Čede

Đukić-Dejanović: Biću ministarka >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zdravlja ako SPS kaže

Obradović: U novoj vladi više resora za SPS

Njen partijski kolega, takođe potpredsednik SPS Žarko Obradović naglašava da se vlada uvek prvo dogovara programski, a da se tek onda razgovara o resorima.

Prema njegovim rečima, to uopšte nije jednostavno i koliko god "želeli da se završi neki posao, ipak postoje pitanja koje treba zajednički da se rasprave".

Prethodni sastanak održan je u sredu, a lider PUPS-a Jovan Krkobabić neposredno pred njegovo održavanje rekao je da od "Tadića očekuje da saopšti nešto novo u vezi sa skupštinskom većinom".

Tadić je predsednika Srbije Tomislava Nikolića istog dana obavestio da je koalicija stranka okupljena oko DS blizu formiranja parlamentarne većine i da će Nikoliću za nekoliko dana dati punu informaciju o tome kada bude jasno formirana.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.