Naser Keljmendi ponovo iza rešetaka

Izvor: RTS, 19.Apr.2017, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naser Keljmendi ponovo iza rešetaka

Kosovski apelacioni sud naložio je da se Naser Keljmendi, optužen za ubistva, organizovani kriminal i trgovinu drogom, prebaci u pritvor. Keljmendi, koji je do sada bio u kućnom pritvoru, iza rešetaka će ostati do 3. juna.
"Sudsko veće apelacionog suda, koje čine dvojica međunarodnih sudija i sudija sa Kosova, prihvatilo je žalbu na odluku Osnovnog suda u Prištini", naveo je portparol kosovskog apelacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << suda Arber Jašari.

Odluku o prebacivanju Keljmendija u kućni pritvor Osnovni sud u Prištini doneo je 20. februara.
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je u julu 2014. optužnicu protiv Keljmendija za organizovani kriminal, teško ubistvo, kupovinu, posedovanje, raspodelu i neovlašćenu prodaju rizičnih narkotika i psihoaktivnih supstanci.
Iz Tužilaštva tvrde da je Keljmendi bio lider i vođa kriminalne organizovane grupe, dok se kao teško ubistvo navodi usmrćivanje Ramiza Delalića u Sarajevu 2007.
U slučaju koji se vodi protiv Keljmendija, krajem oktobra prošle godine svedočio je bosanskohercegovačkig biznismen, lider SBB-a i delegat u Domu naroda državnog parlamenta BiH Fahrudin Radončić.
Svedočenje Radončića se smatra ključnim u ovom sudskom postupku. Dosada su, po pozivu tužilaštva, u ovom slučaju svedočili Azra Sarić, Aldin Hajdarević, Šejla Turković, Emir Polak, Muhamed Ušanović, i nekoliko zaštićenih svedoka, putem video-linka iz Sarajeva.
Suđenje je od posebnog značaja za kosovsko tužilaštvo. Ono predstavlja jedno od retkih slučajeva saradnje između kosovskog i bosanskohercegovačkog tužilaštva, s obzirom na to da, kako se navodi, "između dve zemlje ne postoji diplomatska, politička, a ni pravosudna saradnja".
Keljmendijevo ime je već više godina na crnoj listi SAD, a tužilaštvo smatra da bi moguća zatvorska kazna obustavila funkcionisanje jednog od najvećih lanaca za trgovinu drogom, kojim su, po navodima optužnice, krijumčarene ilegalne supstance od Turske do srednje Evrope.
Keljmendi je uhapšen na Kosovu u maju 2013. na osnovu Interpolove poternice, a suđenje je počelo u januaru 2015.
Keljmendi se tada izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice, optužujući bosanskohercegovačko pravosuđe za, kako je tada kazao, montiranje pocesa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Keljmendi se vraća u zatvorski pritvor

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Apr.2017

PRIŠTINA - Krivično vijeće Apelacionog suda u Prištini poništilo je odluku Osnovog suda o kućnom pritvoru Naseru Keljmendiju, koji je optužen za teško ubistvo, organizovani kriminal i trgovinu drogom, tako da će se on ponovo naći iza rešetaka...Portparol suda Arber Jašari je za KTV rekao...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.