Kuči najavljuje novu akciju nalik onoj od 25. jula 2011.

Izvor: Blic, 11.Apr.2012, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuči najavljuje novu akciju nalik onoj od 25. jula 2011.

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči večeras je najavio mogućnost da specijalne kosovske policijske snage preduzmu akciju na severu Kosova nalik onoj od 25. jula prošle godine.

Specijalne jedinice Kosovske policije Rosu su 25. jula prošle godine izvele akciju zauzimanja administrativnog prelaza Brnjak na severu Kosova.

Kuči je na TV Kohavizion (KTV) rekao da su te mere neophodne da bi se uspostavio red i zakon i u tom delu zemlje, dodajući da je do kašnjenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u preduzimanju akcija došlo kako bi se izdvojili građani severa Kosova od kriminalaca i kako bi se izbegao utisak da Kosovo vrši etničko čišćenje na severu.

"Akcija kao ona od 25. jula biće obavezna, ali ne i poželjna za Vladu Kosova", rekao je Kuči.

Zamenik premijera je izrazio nezadovoljstvo aktivnostima Kfor-a i Euleksa u tom delu Kosova, tražeći istovremeno veću saradnju na uspostavljanju reda i zakona.

Kuči je ocenio da je zadatak Euleksa da ostvaruje mandat na uspostavljanju reda i zakona na severu.

Povezane vesti: Bez vanredne sednice Skupštine Kosova o severu Bogdanović: OEBS da pomogne u održavanju izbora na Kosovu Tači zahvalio UN zbog odbijanja organizovanja izbora Novicki: Kfor nije odustao od zatvaranja prelaza Server: Dolazi vreme za razgovor o severu Kosova
Pogledaj vesti o: Brnjak

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuči: Kosovska policija će ponovo zauzimati prelaze na severu

Izvor: S media, 11.Apr.2012

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči večeras je najavio mogućnost da specijalne kosovske policijske snage preduzmu akciju na severu Kosova nalik onoj od 25. jula prošle..godine...Specijalne jedinice Kosovske policije Rosu su 25. jula prošle godine izvele akciju zauzimanja administrativnog prelaza...

Nastavak na S media...

Kuči najavljuje akciju kosovske policije poput one iz jula 2011.

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Apr.2012

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči večeras je najavio mogućnost da specijalne kosovske policijske snage preduzmu akciju na sjeveru Kosova nalik onoj od 25. jula prošle godine. Specijalne jedinice Kosovske policije Rosu su 25. jula prošle godine izvele akciju stavljanja pod kontrolu kosovskih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.