Nađena još jedna žrtva ledene zime

Izvor: B92, 30.Apr.2012, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nađena još jedna žrtva ledene zime

Leskovac -- Telo Radosava Perovića (79) iz sela Vrapce u opštini Medvedja koji je nestao 25. januara , pronađeno je na teritoriji Kosova i Metohije nezvanično saznaje B92.

Telo starca su pronašli pripadnici KPSa i ono je prebačeno na Institut za sudsku medicinu u Prištini, gde će obdukcija i DNK analiza pokazati da li se radi o Slobodanu Peroviću.

On je pre tri meseca nestao na zavejanom putu dok se od policijske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << baze gde je išao po hleb , vraćao kući udaljenoj 400 metara od administrativne linije. Pretpostavlja se da se starac u mećavi izgubio i prešo na područje Kosova gde se i smrzao.

Telo je pronašao sin Radosava P. sin Mišo P. koji je najverovatnije neopaženo prešao administrativnu liniju.

"Sa administrativne linije sam video neke kese i torbe u daljini koje sam prepoznao. Prišao sam bliže i video užasnu scenu. Glava mog oca je bila odvojena i stajala je 20 metara dalje, telo je bilo bez ruku", rekao je agenciji Beta Mišo P. koji je slučaj prijavio policiji u Medveđi.

Policija Srbije je o tome obavestila Kfor i Euleks.

"Na mestu zvanom Kapija na administrativnoj liiji čekamo dolazak nadležnih pripadnika međunarodnih snaga i tražićemo da i naši ljudi prisustvuju uviđaju", rekao je agenciji Beta jedan policajac.

Radosav P. koji je živeo sa suprugom u blizini administrativne linije bio je 25. januara u vojnoj bazi da od vojnika preuzme hleb, kupljen tog jutra u Medveđi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.