Na startu maratona: Ne damo Kosovo

Izvor: B92, 21.Apr.2013, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na startu maratona: Ne damo Kosovo

Beograd -- Grupa građana iskoristila je prisustvo premijera Ivice Dačića na maratonu da izrazi nezadovoljstvo predlogom briselskog sporazuma o severu Kosova i Metohije

Na samom početku sportske manifestacije, manja grupa građana skandirala je "Izdaja, izdaja" i "Ne damo Kosovo", a na to su im okupljeni uzvratili skandiranjem "maraton, maraton". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Jedan građanin je prišao Ivici Dačiću, na šta ga je on upitao "šta hoće", da li "nešto da mu preti". Na to je građanin odgovorio da nije on heroj, da je samo došao da pita kao građanin zemlje.

"A da li biste više voleli da ih proteraju ( Srbe sa Kosova), pa da onda plačemo, vi volite da ih proteraju, pa da plačete za njima. Ti više voliš Srbiju od mene?", upitao je Dačić nezadovoljnog građanina.

Kada je neko pokušao da udalji građanina, Dačić je rekao da ga ne diraju, pošto je njemu drago da je došao da mu kaže "šta ima u lice".

Građanin ga je pitao šta će da radi "ako sve ne bude dobro", ali će da ide u "neki institut u Ženevu", na šta je premije rekao da to nije njegova lična odgovornost, da nije od lično odgovoran, već da će odluku doneti vlada.

Premijer je naglasio da će sve uraditi da spase Srbe na Kosovu i Metohiji, a na pitanje da li skupština može da ne prihvati parafirani sporazum, premijer je odgovorio potvrdno.

"Ako skupština misli drugačije, ako narod misli drugačije, neka bude", rekao je Dačić.

Dačić je po završetku tog razgovora rekao Tanjugu da mu je drago što mu je taj građanin "u lice kazao šta misli".

"Pitao me je kako spavam, a ja sam mu odgovorio što me to pitaš", rekao je kratko premijer i nije želeo da komentariše polemiku koju je vodio sa tim građaninom.

Na završtku Trke zadovoljstva grupa učesnika protrčala je kroz cilj sa transparentom na kojem je pisalo "Ne damo Kosovo", a čuli su se i povici sa istom porukom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na startu maratona: Ne damo Kosovo – VIDEO

Izvor: BKTV News, 21.Apr.2013

Grupa građana iskoristila je prisustvo premijera Ivice Dačića na maratonu da izrazi nezadovoljstvo predlogom briselskog sporazuma o severu Kosova i Metohije. Foto: Tanjug. Dok je premijer Srbije Ivica Dačić sa ostalim zvanicama, davao znak za početak Beogradskog maratona iz mase su se čuli povici...

Nastavak na BKTV News...

Glišić: Dačiću! Izdao si Kosovo i Putina!

Izvor: Vesti-online.com, 21.Apr.2013

Premijer Ivica Dačić našao se danas ''na udaru'' kritika, pošto je pre početka 26. Beogradskog maratona, jedna manja grupa građana skandirala da je izdao Kosovo, njima se pridružio i član pokreta ''Dveri'' Vladan Glišić...Glišić se sa prozora obližnje zgrade, putem razglasa, obratio Dačiću,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.