Izvor: B92, 20.Mar.2012, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na skupove samo sa Kosovom*

Beograd -- Vlada Srbije usvojila je uputstvo za postupanje predstavnika države na regionalnim skupovima, na kojima će se pojavljivati i predstavnici Kosova.

Državnim funkcionerima naloženo je da se mogu pojavljivati samo na skupovima na kojima se uz naziv Kosovo pojavljuje zvezdica, i na istoj tabli fusnota sa objašnjenjem da se Kosovo pojavljuje u skladu s rezolucijom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 1244 i odlukom Međunarodnog suda pravde o kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti.

Istovremeno, predstavnici Srbije će na svakom skupu biti obavezni da pročitaju i izjavu u kojoj se navodi da Kosovo prisustvuje skupu u skladu sa dogovorom Beograda i Prištine napravljenom u Briselu i uz podsećanje da je Kosovo autonomna pokrajina u sastavu Srbije.

U danas usvojenoj vladinoj instrukciji za postupanje predstavnika državnih organa Srbije na odredjenim skupovima posvećenim regionalnoj saradnji na kojima učestvuju i predstavnici Prištine, navodi se da fusnota mora biti uočljiva, čitljiva i napisanana engleskom jeziku.

U upustvu Vlade Srbije napominje se da predstavnici Srbije neće učestvovati na skupovima na kojima bi predstavnici Kosova pokušali da istaknu zastavu ili bilo kakvo drugo obeležje.

Delegacija Srbije će insistirati da se obezbedi prisutvo UNMIK-a svim sastancima foruma čiji je potpisnik UNMIK.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo samo sa zvezdicom

Izvor: RTS, 20.Mar.2012

Vlada Srbije usvojila instrukciju za ponašanje predstavnika Srbije na regionalnim skupovima kojima prisustvuju i predstavnici Prištine. Na tabli mora biti napisano Kosovo sa zvezdicom, a ispod tog teksta na istoj tabli mora se nalaziti dovoljno čitljiv i uočljiv tekst fusnote na engleskom jeziku...Vlada...

Nastavak na RTS...

Vlada usvojila instrukciju za fusnotu

Izvor: Večernje novosti, 20.Mar.2012

Predstavnici Srbije neće učestvovati na regionalnim skupovima na kojima se ne bude poštovao sporazum o asimetričnom nastupu Kosova. Državni zvaničnici moraju da pročitaju i da je AP Kosovo u sastavu Srbije

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.