Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jun.2020, 22:10

Na Kosovu danas 53 zaraženih koronavirusom

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova (NIJZ) saopštio je večeras da je na Kosovu potvrđeno još 53 slučajeva koronavirusa, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 1.437.

"U Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju NIJZK, testirano je ukupno 313 uzoraka uzetih sa Klinike za infektivne bolesti i od kontakata zaraženih sa terena", saopšteno je iz Instituta.

Iz te ustanove su naveli da je danas izlečeno još sedam pacijenata, pa je ukupan broj oporavljenih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 928.

Od početka epidemije do danas preminule su 32 osobe od posledica ovog virusa koje su imale i druge prateće bolesti.

Aktivno zaraženo sa korona virusom 477 osoba, dok je na Kosovu od 8. februara testirano 18.247 sumnjivih uzoraka na kovid-19.

NIJZ prati 24 časa sve kontakte zaraženih i preporučuje im samoizolaciju, a kada imaju simptome kovida 19 preporuka je da se odmah jave lekaru.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Na Kosovu danas 53 zaraženih koronavirusom

Izvor: B92, 13.Jun.2020

Nacionalni institut za javno zdravlje Kosova (NIJZ) saopštio je večeras da je na Kosovu potvrđeno još 53 slučajeva koronavirusa...Tako je ukupan broj zaraženih porastao na 1.437..."U Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju NIJZK, testirano je ukupno 313 uzoraka uzetih sa Klinike za infektivne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.