Na Kosovo se ne može sa srpskim pasošem

Izvor: RTS, 06.Avg.2019, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Kosovo se ne može sa srpskim pasošem

Direkcija granične jedinice kosovske policije donela je odluku o nepriznavanju srpskih pasoša prilikom ulaska građana na teritoriju Kosova i Metohije, saznaje RTS u kosovskoj policiji. Prema odluci granične policije, zabrana ulaska se ne odnosi na osobe koje poseduju ličnu kartu i izvod za decu sa fotografijom.
Granična policija je odluku donela bez saglasnosti kosovskog ministra unutrašnjih poslova, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i bez uobičajene procedure obaštavanja javnosti.

Mera granične policije koja je na snazi od juče, pogodiće građane centralne Srbije koji preko Kosova putuju u Albaniju, Crnu Goru, a poseduju od dokumenata samo pasoš.
U policiji navode da je ova mera u skladu sa Briselskim sporazumom iz 2011. godine,  koji međutim ne zabranjuje korišćenje pasoša kao jedinog dokumenta za kretanje.
Na administrativnim punktovima između Kosova i Metohije i centralne Srbije vraćeno je više porodica sa decom i osoba koje su posedovale samo pasoš Republike Srbije.
Povodom odluke Direkcije granične jedinice kosovske policije oglasio se direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, koji je rekao da Priština samo traži način kako da maltretira građane bez razloga. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI UDAR LAŽNE DRŽAVE! Na Kosovo i Metohiju se ne može sa srpskim pasošem!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2019

Tzv. direkcija granične jedinice kosovske policije donela je odluku o nepriznavanju srpskih pasoša prilikom ulaska građana na teritoriju Kosova i Metohije!..Prema odluci tzv. granične policije, zabrana ulaska se ne odnosi na osobe koje poseduju ličnu kartu i izvod za decu sa fotografijom...Granična...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

SKANDALOZAN POTEZ PRIŠTINSKIH VLASTI: Na Kosovo se ne može sa srpskim pasošem

Izvor: RTV Pink, 06.Avg.2019

Direkcija granične jedinice kosovske policije donela je odluku o nepriznavanju srpskih pasoša prilikom ulaska građana na teritoriju Kosova i Metohije, prenose mediji.

Nastavak na RTV Pink...

KOSOVO: ZABRANA za srpske pasoše!

Izvor: Mondo, 06.Avg.2019

Direkcija granične jedinice kosovske policije donela je odluku o nepriznavanju srpskih pasoša prilikom ulaska građana na teritoriju Kosova i Metohije, saznaje RTS u kosovskoj policiji. Drecun: Ne nosite pasoš, dovoljna lična....Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac..Prema odluci granične policije,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.