NIS hoće svoje na Kosovu

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2013, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS hoće svoje na Kosovu

Kako bi povratila vlasništvo nad nepokretnostima u južnom delu Kosova i Metohije, “Naftna industrija Srbije” priprema dokumentaciju za pokretanje tužbe pred Vrhovnim sudom Kosova, pišu beogradski mediji.

NIS na teritoriji Kosova ima 31 objekat, od čega se četiri nalaze u severnom delu Kosova  

U predlogu platforme za naredne pregovore Beograda i Prištine, u koji je “Politika” imala uvid, utvrđeno je da NIS na teritoriji Kosova ima 31 objekat, od >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << čega se četiri nalaze u severnom delu Kosova.

 

 

Kako “Politika” saznaje, u predlogu naše platforme piše da je za snabdevanje severa KiM neophodno formirati zasebnu kompaniju ili “ćerku firmu” Javnog preduzeća “Elektroprivreda Srbije” koja bi imala ulogu operatera sistema i javnog snabdevača za severni deo KiM, odnosno područje trafostanice “Valač”.

 

- Treba definisati i status hidroelektrane ”Gazivode”, čija proizvodnja bi, takođe, ulazila u balansnu grupu ovog novoformiranog snabdevača na veliko, uz uspostavljanje jasnih međusobnih finansijskih odnosa kako poslovanje HE “Gazivode” ne bi bilo ugroženo neplaćanjem isporučene energije, što je bio slučaj u prethodnom periodu – kaže izvor “Politike”.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.