NIKOLIĆ UPUĆUJE PREDLOG: Platforma za Kosovo do petka u Vladi

Izvor: Kurir, 04.Maj.2015, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKOLIĆ UPUĆUJE PREDLOG: Platforma za Kosovo do petka u Vladi

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav NIkolić mogao bi da uputi Predlog platforme za Kosovo i Metohiju premijeru Aleksandru Vučiću najkasnije do svog odlaska u Moskvu, u petak 8. maja, pišu danas Novosti.

Ideja šefa države je da platforma zaokruži suštinsku autonomiju za Kosovo, koja bi se, potom, regulisala ustavnim zakonom.

Predložiće se i autonomija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Zajednice srspkih optšina u okviru privremenih kosovskih institucija, ali uz institucionalnu povezanost sa Srbijom, navode Novosti.

Pošto se ovom dokumentu izjasni Vlada, uz eventualne dorade, on će biti upućen Skupštini Srbije, u kojoj će i poslanici o njemu dati svoju reč.

(Fonet/Novosti)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.