Izvor: HotSport.rs, 14.Mar.2015, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMA KRAJA: I FIBA priznala tzv. Kosovo

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je večeras da je kosovski košarkaški savez zvanično primljen u članstvo te organizacije, prenosi Tanjug.

Odluka je doneta na sastanku Izvršnog komiteta u Ženevi, na osnovu prijema Kosova u Međunarodni olimpijski komitet decembra 2014. godine, saopštila je FIBA.
– U skladu s tim, FIBA Evropa će raditi na uključivanju nacionalnih selekcija Kosova u takmičenja od početka leta, navodi se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << /> Nakon današnje odluke FIBA, Kosovo je postalo 215. član te organizacije.
Krajem prethodne godine Međunarodni olimpijski komitet je doneo odluku da sportisti iz samoproglašene države mogu da učestvuju već na igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine, nakon čega su usledila brojna priznanja ostalih Saveza.
hotsport.rs
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Košarka,   Olimpijske igre

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovski košarkaški savez primljen u članstvo FIBA

Izvor: Politika, 14.Mar.2015

BEOGRAD – Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je večeras da je kosovski košarkaški savez zvanično primljen u članstvo te organizacije...Odluka je doneta na sastanku Izvršnog komiteta u Ženevi, na osnovu prijema Kosova u Međunarodni olimpijski komitet decembra 2014. godine,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.