Mustafa ne ide u Brisel na sastanak s Vučićem

Izvor: Prva.rs, 13.Jan.2016, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa ne ide u Brisel na sastanak s Vučićem

Kako piše "Zeri", on je takođe potvrdio da je stav kosovskog premijera Ise Mustafe da ne putuje u Brisel dok Kosovo ne dobije pozitivnu preporuku za liberalizaciju viza
Upitan da li će stavljanje na "belu" šengensku listu biti uslovljeno nastavkom dijaloga, Gecaj nije dao konkretan odgovor, već je rekao samo da će Kosovo dobiti liberalizaciju viza do >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << kraja ove godine. 
On je dodao da trenutno u dijalogu Prištine i Beograda "nema nijedne otvorene teme". 
Maja Kocijančič, portparol visoke predstavnice EU Federike Mogerini, izjavila je u ponedeljak Tanjugu da će se krajem januara održati sledeća runda dijaloga Beograda i Prištine, na visokom nivou, čije su pripreme u toku.
Ona, međutim, nije mogla da iznese detalje oko priprema tog sastanka, niti koje će teme biti na dnevnom redu, a što se tiče tačnog datuma održavanja sastanka, kako je kazala, Brisel će se naknadno oglasiti. 
Premijer Srbije Aleksandar Vučić je prošle nedelje izjavio da će razgovori Beograda i Prištine biti nastavljeni 27. januara u Briselu. 
On je tada rekao da Srbiju očekuju teški razgovori sa Prištinom, da problemi moraju da se rešavaju, jer je to i u interesu Srba na Kosovu i Metohiji, ali i Albanaca.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.