Mustafa imenovao Todosijevića za ministra

Izvor: B92, 20.Apr.2017, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa imenovao Todosijevića za ministra

Srpska lista je predložila, a premijer Isa Mustafa je za novog ministra administracije i lokalne samouprave Kosova imenovao Ivana Todosijevića.

Kako je saopšteno iz Srpske liste, Todosijević od danas obavlja tu funkciju.

Todosijević je do sada obavljao funkciju predsednika Privremenog organa Opštine Zvečan koja funkcioniše u sistemu Republike Srbije, kao i zamenika gradonačelnika te opštine koja funkcioniše po zakonima Kosova.

Srpska lista predložila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da Mirjana Jevtić i ubuduće obavlja funkciju zamenika ministra za rad i socijalno staranje.

Srpska lista ističe da predloge promena podržava i većina članova poslaničkog kluba te liste u Skupštini Kosova.

Raniji ministar lokalne samouprave u kosovskoj vladi Ljubomir Marić smenjen je decembra sa te funkcije.

Na njegovo mesto postavljena je Mirjana Jevtić, tadašnja zamenica ministra za rad i socijalno staranje, što je dovelo do raskola u Srpskoj listi. Nakon dve nedelje Jevtić je obavestila premijera Mustafu da podnosi ostavku.

Premijer Kosova je od ministra za povratak i zajednice Dalibora Jevtića zatražio da podnese ostavku inače će zbog podizanja optužnice protiv njega biti prinuđen da ga razreši funkcije.

Prema kosovskom Ustavu i Zakonu o Vladi Kosova premijer ima pravo da razrešava i imenjuje ministre bez potrebe da za njih glasaju poslanici.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.