Mustafa: Odluka o Specijalnom sudu do kraja meseca

Izvor: Studio B, 13.Jun.2015, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa: Odluka o Specijalnom sudu do kraja meseca

Kosovski premijer Isa Mustafa kaže da bi kosovski parlament do kraja ovog meseca trebalo da usvoji odluku o osnivanju Specijalnog suda za ratne zločine i da će u suprotnom to učiniti međunarodna zajednica.

"Treba izglasati odluku o osnivanju Specijalngo suda. To treba da se zavrsi tokom ovog meseca. Ukoliko to mi ne uradimo, onda će to učiniti međunarodna zajednica. Tako nam kažu. Mi ne treba da dozvolimo da nam se dogodi da međuanrodna zajednica formira Specijalni sud", >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << rekao je Mustafa u emisiji "Argument plus" na RTV 21.

Prema njegovim rečima odluku o osnivanju Specijalnog suda treba da podrže svi poslanici kosovskog parlamenta.

Mustafa je ocenio da je formiranje tog suda odgovornost svih koji su dobili podrsku naroda i poručio da formiranje Specijalnog suda ne može biti "na grbači" samo jedne stranke, ili izvršne vlasti.

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veseli u sredu je članovima Predsedništva skupštine i šefovima parlamentarih grupa naložio da ne napuštaju Prištinu do 20. juna, jer bi do tada na dnevnom redu parlamenta konačno trebalo da se nađe predlog o formiranju Specijalnog suda za ratne zločine OVK.

Kosovska skupština je odluku o formiranju Specijalnog suda za zločine OVK trebalo da donese najkasnije do 26. ili 28. maja, pod pretnjom da će u protivnom sud formirati Savet bezbednosti UN.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mustafa: Specijalni sud do kraja meseca

Izvor: B92, 13.Jun.2015

Kosovski premijer Isa Mustafa izjavio je da bi kosovski parlament do kraja ovog meseca trebalo da usvoji odluku o osnivanju Specijalnog suda...Osim toga, Mustafa je naveo da će u suprotnom to učiniti međunarodna zajednica..."Treba izglasati odluku o osnivanju Specijalngo suda. To treba da se zavrsi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.