Moramo da prihvatimo da će velika Albanija biti stvorena

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jan.2019, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Moramo da prihvatimo da će 'velika Albanija' biti stvorena"

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je da je stvaranje "velike Albanije" nepovratan proces.

On je istakao i da će biti "stvorena u ovoj ili onoj formi", kao i da se to čini kako bi se stvorio protivteg Srbiji, teritorija koja bi po svojoj veličini, resursima i demografiji mogla da joj parira.

- Ovo je realna geopolitička procena i to je i u interesu zapadnih zemalja. Jasno je da se oni ne protive stvaranju "velike Albanije" >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << - rekao je Drecun, dodajući da "ne smemo biti toliko slepi da ne vidimo da ćemo u 21. veku imati 'veliku Albaniju'".

Prema njegovim rečima, "Albanija sve što radi, radi kako bi otela našu teritoriju, a stvaranje 'velike Albanije' je necivilizacijski, remetilački i destabilišući" postupak. Kao ključni dogadjaj protekle godine on je ocenio pismo američkog predsednika Donalda Trampa, navodeći da se u njemu "otvara prostor za razgovore o Kosovu i Metohiji", što se očekuje u ovoj godini.

Prema rečima Drecuna, Priština će morati da ukine takse na srpsku robu, jer je, ocenio je, veliki izazov za Albance da blokiraju inicijativu Trampa, kao i stav Rusije da kosovski problem treba da se reši.

- Jasno je da Srbija neće dozvoliti da se o Kosovu odlučuje jednostrano - rekao je Drecun, govoreći o poseti ruskog predsednika Vladimira Putina, dodajući da će ove godine glavnu reč oko pitanja Kosova i voditi velike sile: Vašington, Moskva i Peking.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.