Moguće finansiranje ZSO iz više izvora

Izvor: RTS, 23.Nov.2013, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguće finansiranje ZSO iz više izvora

Zajednica srpskih opština biće finansirana sredstvima iz budžeta Srbije, ali je moguće njeno finansiranje i iz kosovskog budžeta i drugih izvora, objasnio koordinator Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO Ljubomir Marić.

Koordinator Upravljačkog tima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština Ljubomir Marić rekao je da će Zajednica srpskih opština biti finansirana sredstvima iz budžeta Srbije, ali da je moguće njeno finansiranje i iz kosovskog budžeta i drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izvora.

Marić je u izjavi Tanjugu precizirao da će mogućnost finansiranja ZSO iz više izvora biti jasno definisana Statutom Zajednice koji je u izradi, ali i da će Priština morati da menja svoje određene zakonske regulative ako želi da poštuje slovo briselskog sporazuma.

"ZSO će na Kosovu i Metohiji nastaviti da se finansira sredstvima iz budžeta Srbije, ali će biti omogućeno njeno finansiranje iz drugih izvora, kao što su donacije, samofinansiranje, pa i kosovski budžet", rekao je Marić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Više izvora za finansiranje ZSO

Izvor: RTV Pink, 23.Nov.2013

. . . Premijer Ivica Dačić je izjavio da buduća Zajednica srpskih opština (ZSO) na KiM može biti finansirana iz budžeta Kosova, Srbije ili međunarodnih organizacija.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.