Moćnici podržali otimanje Brezovice

Izvor: Vesti-online.com, 29.Okt.2015, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moćnici podržali otimanje Brezovice

Najave o srpskim investicijama u Brezovicu pretvorile su se u - oduzimanje imovine i, verovatno, otpuštanje radnika koji su radili u Skijalištima Srbije. Da bi investitori uložili novac u novi i moderan ski centar, neophodna je eksproprijacija, odnosno da celokupna imovina skijališta pređe u vlasništvo Kosova.

Ovu ideju podržavaju države Kvinte (SAD, Velika Britanija, Italija, Nemačka i Francuska).

- Sveobuhvatni i transparentni projekat raspisivanja tendera >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je obavljen u potpunoj saglasnosti sa zakonima Kosova, uključujući i najbolju međunarodnu praksu javno-privatnog partnerstva. Uspešan projekat Brezovice će uvesti turizam svetske klase i stvoriće neophodne uslove za zapošljavanje, posebno za kosovske Srbe koji žive na tom prostoru - navodi se u zajedničkoj izjavi ambasadora Kvinte.

Vlasti u Prištini nameravaju da stečenu imovinu izdaju u zakup stranom investitoru na period od 99 godina. Na taj način bi se preduzeću Ineks Intereksport koje je stvorilo zimski turizam na Brezovici, oduzela sva imovina i dala drugom. Fond Ineks Intereksport ističe da nije obavešten, niti konsultovan o eksproprijaciji, a podneo je žalbu Vrhovnom sudu u Prištini.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Milan Ranđelović ističe da Srbija "vodi borbu protiv bespravnog otimanja Ski centra Brezovica", te da preduzima sve što je dostupno Vladi i državi u rešavanju tog pitanja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.