Mitrovica, izdat nalog za privođenje Vulina

Izvor: RTS, 26.Okt.2013, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrovica, izdat nalog za privođenje Vulina

Okružni sud u Kosovskoj Mitrovici izdao nalog za privođenje Aleksandra Vulina, rekao za RTS glavni tužilac u tom gradu Šućuri Sulja. U direkciju kosovske policije nije stigao nalog za hapšenje Vulina, tvrdi zamenik regionalnog komandira Besim Hoti.

Glavni tužilac u Kosovskoj Mitrovici Shućuri Sulja izjavio je RTS-u da je Okružni sud u tom gradu izdao izdao nalog za privođenje ministra bez portfelja Aleksandra Vulina.

"Kontaktirao sam graničnu policiju i dobio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sam potvrdu da je doneta odluka po našem zahtevu. Tražili smo, u sklopu započinjanja istrage, da sud donese odluku o privođenju Aleksandra Vulina", rekao je Sulja i dodao da u njegovom zahtevu nije bilo navoda o hapšenju ili pritvaranju Vulina, već o privođenju.

Prištinski list Koha ditore preneo je da je Okružni sud u Mitrovici sinoć doneo odluku po kojoj su sve policijske stanice na Kosovu dobile nalog za hapšenje Vulina.

Međutim, regionalnoj direkciji "Sever" kosovske policije nije stigla nikakva odluka Okružnog suda u Mitrovici za hapšenje ministra bez portfelja zaduženog za KiM Aleksandra Vulina, rekao je RTS-u zamenik regionalnog komandira policije Besim Hoti.

"Do danas regionalnoj direkciji nije stigla odluka Suda. Policija administrativno vikendom ne radi", naveo je Hoti i dodao da će u ponedeljak biti poznato više detalja.

Tužilac Šućuri Sulja napomenuo je da je Tužilaštvo pokrenulo istragu zbog sumnje da je Vulin izvršio krivično delo "neovlašćenog prelaska granice", i da će u zavisnosti od prikupljenih dokaza biti odlučeno da li se postupak prema Vulinu nastavlja ili obustavlja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izdat nalog za hapšenje Vulina

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2013

Osnovni sud u Mitrovici prihvatio je zahtev Osnovnog tužilaštva u tom gradu i izdao nalog za hapšenje ministra bez portfelja u Vladi Srbije, zaduženog za Kosovo, Aleksandra Vulina, javili su danas prištinski mediji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Vulin: Priština sklona nasilju

Izvor: RTS, 26.Okt.2013

Okružni sud u Kosovskoj Mitrovici izdao nalog za privođenje Aleksandra Vulina. Priština je sklona nasilju, i sve što radi, radi u cilju da dobije neku mrvu nezavisnosti, i da pokušala da uplaši Srbe da ne izađu na izbore i uzmu vlast, rekao Aleksandar Vulin za RTS...Glavni tužilac u Kosovskoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.