Mirković: Đilasov plan za KiM čista demagogija

Izvor: RTS, 19.Sep.2019, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirković: Đilasov plan za KiM čista demagogija

Jedini plan predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa za Kosovo i Metohiju je da se i preostalo stanovništvo koje tamo živi raseli, ocenjuje šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković.
"Neverovatno mi je da Đilas nudi neki novi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << plan koji sa realnošću nema veze i koji je jedna čista demagogija, a koji je još jedan u nizu pokazatelja kako olako shvata politiku i probleme sa kojima se suočavaju Srbi na KiM", rekao je Aleksandar Mirković na konferenciji za medije, komentarišući plan koji je Đilas danas predstavio.
Paradoklasno je što, kaže Mirković, Đilas govori o rešavanju kosovskog problema, u čije je vreme njegov saradnik Vuk Jeremić pravio granicu između Srba i Srba, kada je pitanje KiM prebačeno iz UN-a u EU, kao i kada je Jeremić postavio pitanje o nezavisnosti tzv. Kosova pred Međunarodnim sudom pravde.
"Odgovor Međunarodnog suda pravde bilo je na strani nezavisnosti tzv. Kosova i time je ta takozvana nazavisnost dobila legitimitet, na šta se Hašim Tači i Ramuš Haradinaj i danas pozivaju i tom odlukom nam mašu u svim institucijama gde god da pokušavaju da od Kosova naprave stvarnu državu", rekao je Mirković.
Čije interese Đilas zastupa, smatra Mirković, najbolje pokazuje činjenica da je Redžep Hoti, prvi saradnik Tačija i Haradinaja, zajedno šetao sa pristalicama "1 od 5 miliona" u Novom Pazaru.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srpska lista: Đilasov spisak lepih želja neutemeljen u realnosti

Izvor: RTS, 19.Sep.2019

Neiskrena briga Dragana Đilasa za Kosovo i Metohiju je slika i prilika njegovog Saveza za Srbiju, koji čine političke fraze, demagogija i laži, ocenila je Srpska lista reagujući na plan koji je Đilas danas predstavio ocenjujući da je to spisak lepih želja neutemeljen u realnosti. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.