Ministarstvo za KiM ukidaju zbog Čede!

Izvor: TvojPortal.com, 11.Feb.2012, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo za KiM ukidaju zbog Čede!

/vesti online/ Tri najveće srpske svetinje - Kosovo i Metohija, sport i omladina - u budućoj vladi Srbije neće imati resore koji će brinuti o njima! Ili Čeda ili Kosovo - odlučite sami na izborima. Čelni ljudi vladajuće koalicije već sad razmatraju da u budućoj vladi (uvereni su da će je ponovo formirati) ukinu ministarstva za Kosovo i Metohiju i sport i omladinu! Ukidanje Ministarstva za KiM biće i ustupak Čedomiru Jovanoviću da njegov LDP uđe u novu vladu jer je procena >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << da bez njegove podrške aktuelna vladajuća većina neće moći i ubuduće da vlada.


Kako piše beogradski “Alo!“, u planu je da se resor Kosova pripoji državnoj upravi i lokalnoj samoupravi. Već sad je izvesno da aktuelni ministar za KiM Goran Bogdanović neće voditi taj sektor jer je pala odluka i da se na čelnu poziciju postavi funkcioner koji nije poreklom sa Kosova.

- Vrh DS-a je uz prećutno odobravanje ostalih koalicionih partnera nedavno razmatrao opciju da ukoliko ponovo dođu na vlast nakon majskih izbora, smanje broj ministarstava. Iako je Kosovo trenutno gorući državni problem, već duže vreme mogu se čuti primedbe da je nepotrebno i neuobičajeno da cela pokrajina bude zaseban resor. Za sada je gotovo sigurno da sledeća vlada sa demokratama na čelu neće imati Ministarstvo za Kosovo. Zbog ozbiljnih finasijskih malverzacija koje su vezane za sever pokrajine, doneta je i odluka da se rukovođenje novoformiranim sektorom poveri osobi koja nije bila na čelnim pozicijama u institucijama na severu niti je poreklom s Kosova. Jednostavno, u te finansijske tokove se mora uvesti red - rekao je izvor lista “Alo!“ iz vrha DS-a.
Opsirnije

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.