Ministarka se nada da će Kosovo biti tema u SB UN

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka se nada da će Kosovo biti tema u SB UN

Ministarka pravde Nela Kuburović izrazila je nadu da će "Srbija imati priliku" i da će se na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija naći tačka o Kosovu.

Ona je novinarima u Beogradu rekla da neizvesnost oko dnevnog reda sednice pokazuje "neprincipijelnost nekih država".

Prema njenim rečima, neke članice Saveta bezbednosti UN se ne pridržavaju onoga što su prihvatile, ako je ustanovljeno da se na kvartalnom nivou podnosi izveštaj.

"I dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postoji nada i verujemo da ćemo imati priliku da se pojavimo u Savetu bezbednosti i ukažemo na ono što se dešavalo na teritoriji Kosova i Metohije u prethodnom periodu", rekla je Kuburovićeva novinarima u Beogradu.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u ponedeljak da je za njega nerazumljivo da su neke članice Saveta bezbednosti UN protiv rasprave o situaciji na Kosovu u trenutku kada je dijalog Beograda i Prištine blokiran.

Dačić je rekao da prvi put posle dugo vremena nije usvojen dnevni red Saveta bezbednosti za mesec dana, jer su SAD, Velika Britanija, Nemačka i Poljska bile žestoko protiv toga da se na njemu nađe tačka o Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kuburović: Još ima nade da će SB UN raspravljati o KiM

Izvor: Večernje novosti, 06.Feb.2019

Ministarka pravde Nela Kuburović rekla je da još postoji mogućnost da se sutra u Savetu bezbednosti UN raspravlja o redovnom izveštaju generalnog sekretara UN o situaciji na KiM BEOGRAD - Ministarka pravde Nela Kuburović rekla je da još postoji mogućnost da se sutra u Savetu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.