Mimoza Kušari Ljilja moguća premijerka Kosova?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2017, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mimoza Kušari Ljilja moguća premijerka Kosova?

Sadašnja gradonačelnica Đakovice Mimoza Kušari Ljilja mogla bi da bude buduća premijerka Kosova, piše Sputnjik.

To je, kako saznaje Sputnjik, nezvanični predlog međunarodne zajednice koji je ponuđen kao kompromis kosovskim političarima kako bi se razrešila politička kriza na Kosovu usled zastoja oko izbora predsednika parlamenta, a samim tim i vlade.

Mimoza Kušari Ljilja poslanica je pokreta "Alternativa" koji je osnovao Iljir Deda, a koji je učestvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na izborima sa strankom Badžeta Pacolija Alijansa za novo Kosovo i strankom Ise Mustafe Demokratski savez Kosova.

Mimoza je kosovska političarka rođena u Đakovici, a školovala se u Prištini, kao i Americi.

Bila je zamenik premijera, kao i ministar trgovine i industrije od 2011. do 2013. godine, a radila je i za Svetsku banku i za USAID na projektima za Kosovo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Međunarodna zajednica ne da Haradinaju mesto premijera, Ljilja predsednica vlade

Izvor: Vesti-online.com, 11.Avg.2017

U zamenu za većinu, Haradinaj mora da se odrekne premijerske fotelje u ime kandidata pokreta "Alternativa" Iljira Dede...Mimoza Kušari Ljilja, sadašnja gradonačelnica Đakovice, mogla bi da sedne u fotelju premijera Kosova! Ovo je, kako Sputnjik saznaje, nezvanični predlog međunarodne zajednice...

Nastavak na Vesti-online.com...

Sputnjik: Mimoza Kušari moguća premijerka Kosova

Izvor: B92, 11.Avg.2017

Beograd -- Sadašnja gradonačelnica Đakovice Mimoza Kušari Ljilja mogla bi da bude buduća premijerka Kosova, piše Sputnjik...To je, kako saznaje Sputnjik, nezvanični predlog međunarodne zajednice koji je ponuđen kao kompromis kosovskim političarima kako bi se razrešila politička kriza na Kosovu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.