Milošević hteo da otkači Kosovo

Izvor: B92, 01.Dec.2011, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Milošević hteo da otkači Kosovo"

Beograd -- Vuk Drašković, predsednik SPO, izjavio "da mu je 1998. Slobodan Milošević rekao da Srbija mora da se otkači od Kosova", piše "Alo".

.

"Neposredno pred NATO bombardovanje, kada se već znalo šta se sprema Kosovu i kada sam shvatio da tadašnji režim namerava da Kosovo žrtvuje kako bi ostao na vlasti, pred Miloševića sam stavio plan koji bi obećao suverenitet Kosova, uz veliki stepen autonomije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Albanaca", kazao je Drašković, a prenosi "Alo".

"Odgovorio mi je sledeće: 'Mnogo si vezan za to Kosovo. Kako ne shvatate da je to kamen oko vrata Srbije i da mi to moramo da otkačimo. To mora da ode. Ali evo prilike da ode, odbićemo svaku ponudu u Rambujeu i isprovociraćemo NATO da nam bombarduje Kosovo", rekao Drašković.

Lider SPO je kazao i da postoji zabluda da je sadašnji predsednik Srbije Boris Tadić kriv za gubitak Kosova, te da se stvara lažna slika da Kosovo nije izgubljeno, nego da sadašnja vlast neće da ga brani.

"Ono što piše u našem Ustavu, da mi imamo punu vlast nad Kosovom, i stvarnost na Kosovu ne govore jedno sa drugim", kaže Drašković.

Lider SPO-a je objasnio da Srbija ima dva izbora: ili da stvarnost uskladi sa Ustavom, a to je da pošalje vojsku i stupi u rat sa Albancima, i druga je mogućnost da kaže da taj rat ne može da vodi jer bi joj postradali svi stanovnici na Kosovu.

Drašković kaže da zagovara ideju Srbije u Evropi i najviših standarda za Srbe na Kosovu, te zaštitu prava Srba i baštine na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.