Mihajlović: Ne pristajemo na otimanje preduzeća i resursa

Izvor: Blic, 19.Jan.2015, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Ne pristajemo na otimanje preduzeća i resursa

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija ne pristaje na otimanje ili oduzimanje njenih preduzeća i resursa i izrazila očekivanje da će sa Kosovom biti rešeno pitanje Trepče.

- Mi smo to jasno rekli, mi smo jedna ozbiljna država koja poštuje sve sporazume koje potpiše i očekuje se i od drugih da to urade zbog toga što ovakvo ponašanje može da ugrozi Briselski dijalog - rekla je Mihajlović.

Ona je rekla novinarima u Krupnju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obilazeći radove na obnovi puta Krupanj-Korenita, da Srbija ne želi da Briselski dijalog bude ugrožen.

- Verujem da će ovo biti rešeno budući da svakako ne sme da dođe do oduzimanja, odnosno otimanja Trepče, ne samo u smislu preduzeća, nego i resursa koji tamo postoje - istakla je Mihajlović.

Iako je bilo najavljeno, kosovska skupština neće danas raspravljati o slučaju Trepča, poššto je taj kombinat izuzet u poslednji čas iz Predloga zakona o javnim preuzećima, kojim je Prišština nameravala da preuzme Trepču.

Kosovski premijer Isa Mustafa rekao je na sednici Skupšštine da Vlada tražži da se danas ne razmatra slučaj Trepče obrazlažući to činjenicom da je taj kombinat dužan 1,4 milijardu evra. Istovremeno je, međutim, najavljeno da će kosovska vlada pripremiti poseban zakon o Trepči.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mihajlović: Ne pristajemo na otimanje preduzeća i resursa

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jan.2015

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija ne pristaje na otimanje ili oduzimanje njenih preduzeća i resursa i izrazila očekivanje da će sa Kosovom biti rešeno pitanje Trepče..."Mi smo to jasno rekli, mi smo jedna ozbiljna država koja poštuje sve sporazume koje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.