Mićunović: Status nije pitanje života i smrti

Izvor: S media, 22.Dec.2011, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mićunović: Status nije pitanje života i smrti

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke (DS) Dragoljub Mićunović izjavio je da bi pregovori Beograda i Prištine trebalo da se nastave, kao i sve započete reforme u Srbiji.

"Pogrešno je što je pitanje dodele statusa kandidata prikazano kao pitanje života ili smrti", kazao je Mićunović TV B 92, dodajući da je to pitanje vremena.

Na pitanje da li je od Srbije u poslednjim fazama razgovora oko dodele statusa u Briselu zahtevano da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prizna nezavisnost Kosova, Mićunović je odgovorio da "ne zna da li je to baš tako bilo".

Mićunović: O Kosovu na međunarodnoj konferenciji

Mićunović: Dobrodošle sve stranke sadašnje koalicije

Mićunović: DS ne razmišlja o skorom raspisivanju izbora

"Ne znam da li su i kome to rekli, ali svi moji kontakti koji su bili ovde i Evropi tokom poseta su takvi da nigde nisam čuo za zahtev- formalno priznajte Kosovo i onda je sve u redu", rekao je Mićunović.

On je dodao da njegova iskustva pokazuju da se to još neće formalno tražiti.

Na pitanje da li se odlaganje dodele statusa kandidata može tumačiti kao izdaja Evrope, on je odgovorio da to nije izdaja, već izneveravanja očekivanja, jer je Srbija smatrala da je, ako se uradi sve što se očekivalo i činjenicu da je izveštaj EK bio pozitivan, dobijanje statusa kandidata izvesno.

(Tanjug/B92)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.