Mi smo protiv ukidanja Suda za zločine OVK

Izvor: B92, 22.Jan.2018, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mi smo protiv ukidanja Suda za zločine OVK"

Zamenik predsednika Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti napustio je sednicu Predsedništva parlamenta kada je počela rasprava o ukidanju Specijalnog suda.

Hoti je rekao da je sednicu napustio kada je na dnevni red došla rasprava o ukidanju Specijalnog suda jer to pitanje, kako je rekao, "ugrožava međunarodne odnose".

On je kazao da je sastanak Predsedništva u toku, a da je stav DSK o Specijalnog sudu poznat, prenela je KTV.

"DSK se protivi ukidanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Specijalnog suda", rekao je Hoti i dodao da će se videti kavu će odluku doneti Predsednistvo.

Inicijativa poslanika, koju su pokrenuli kosovski veterani, za ukidanje Specijalnog suda za ratne zločine koje je na Kosovu počinila tzv. OVK podiže tenzije na Kosovu, posebno nakon što je američki ambasador u Prištini, Greg Delavi, upozorio trojicu kosovskih lidera da će se, ukoliko ta inicijativa bude usvojena, oni suočiti sa ozbiljnim i teškim posledicama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Priština, inicijativa za ukidanje Specijalnog suda prosleđena vladi

Izvor: RTS, 22.Jan.2018

Predsedništvo kosovskog parlamenta prosledilo je vladi inicijativu za ukidanje Specijalnog suda, javljaju prištinski mediji. Predstavnici Demokratskog saveza Kosova napustili sastanak. Sudbina ove inicijative u rukama vlade Ramuša Haradinaja. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.