Meškov: Priština da odustane od formiranja vojske Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2017, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meškov: Priština da odustane od formiranja vojske Kosova

Rusija očekuje od zvanične Prištine da odustane od ideje stvaranja vojske Kosova i poziva je da te napore preusmere ka obezbeđivanju prava za kosovske Srbe, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksej Meškov.

On je ponovio da se Moskva zalaže za dijalog između Beograda i Prištine.

"Nadamo se da će sporazumi o uspostavljanju Zajednice srpskih opština (ZSO) na Kosovu i Metohiji, koji su postignuti pre dve godine, biti konačno u potpunosti implementirani", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Meškov, na forumu "Dubrovnik 2017", preneo je TAS S.

"Mi očekujemo da albanski lideri na Kosovu odustanu od pokušaja da uspostave vojsku Kosova na taj način kršeći osnovnu rezoluciju Saveta Ujedinjenih Nacija 1244, da prestanu da nude provokativna saopštenja o teritorijalnim zahtevima Prištine i da odustanu od svojih nacionalističkih planova. Pozivamo ih da preusmere te napore ka osiguravanju prava i sloboda kosovskim Srbima i drugim nealbanskim narodima", istakao je Meškov.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.