Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Okt.2016, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Među uhapšenima u Podgorici šest Srba sa severa Kosova

Šest osoba iz Kosovske Mitrovice nalazi se među 20 uhapšenih juče Podgorici, koji se sumnjiče da su pripremali teroristički napad, prenose kosovski mediji.

Tako Koha Ditore na sajtu navodi imena i prezimena svih uhapšenih, a izvor prištinskog dnevnika tvrdi da je deo ove grupe, koja je uhapšena, inače lojalan politici Srbije prema Kosovu, utočište našao upravo na na severu Pokrajine i to uz podršku radikalnih proruskih elemanata.

"Oni su intenzivno obučavani >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tokom septembra i oktobra za terorističke akte", navodi prištinski dnevnik.

Kos sev prenosi i da je dvadeset osoba uhapšenih juče u Podgorici, ušlo u subotu sa Kosova na teritoriju Crne Gore, gde su planirali terorističke napade.

"Ova naoružana grupa koju predvodi bivši šef srpske žandarmerije Bratislav Dikić planirala je terorističke napade na dan izbora, sa ciljem preuzimanja vlasti silom, uključujući i otmicu aktuelnog premijera Crne Gore, Mila Đukanovića", rekao je neimenovani izvor za Kohu i Kosovapres, a prenosi Kos sev.

Podseća se još na umešanost Bratislava Dikića u srpske izbore na Kosovu novembra 2013.

Njega su tada optužile pojedine opozicione partije da je postavljao eksploziv na nekoliko biračkih mesta kako bi izbori bili onemogućeni.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.