Mediji o poseti Vilijamsa Prištini

Izvor: B92, 21.Jul.2014, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji o poseti Vilijamsa Prištini

Priština -- Klint Viliamson neće danas tokom boravka u Prištini kosovskim vlastima predstaviti nalaze svoje istrage o trgovini ljudskim organima, prenosi "Koha ditore".

Istraga može šefa specijalnog tima koji istražuje tvrdnje o trgovini ljudskim organima na Kosovu, biti i odbačena, a ako bude dovela do pokretanja tužbe, svakako će biti predstavljena sudu, u ovom slučaju Specijalnom sudu, koji se očekuje da bude formiran, a ne u kancelarijama političara, piše list.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
List navodi da zvaničnici kosovske vlade tvrde da je ovo rutinska Viliamsonova poseta, dok iz njegove kancelarije u Briselu ne žele da komentarišu, već najnovije tekstove koji se pojavljuju u medijima ocenjuju kao laži i spekulacije.

Poseta Viliamsona dolazi u trenutku kada je trebalo da završi istragu i objavi da li će zaključiti istragu zbog nedostatka dokaza ili ih je dovoljno našao da podigne optužnicu.

"Poznati su nam najnoviji napisi po novinama koji predstavljaju govorkanja i spekulacije, ali, kao što vam je poznato, mi ih ne komentarišemo. Naša istraga uveliko traje, a nalaze ćemo objaviti u pravo vreme", rekao je portparol Specijalnog istražnog tima (SITF) Žoao Sosa.

Mediji su ranije izvestili da će krajem jula na Kosovu biti podignuto mnogo optužnica po Vilijamsovoj istrazi, ali da će Euleks to pratiti.

Istraga u slučaju trgovine organima, za koju se pretpostavlja da je počinila bivša Oslobodilačka vojska Kosova na najmanje dve lokacije u Albaniji - u Burelu i Fuš Kruji, počela je 2011. godine.

Viliamson, koji od početka rukovodi Specijalnom jedinicom za istragu slučajeva pomenutim u izveštaju Dika Martija za organizovani kriminal i trgovinu organima, trebalo bi u avgustu da okonča mandat nakon što prethodno saopšti rezultate istrage koja je trajala tri godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mediji o poseti Viliamsa Prištini

Izvor: Akter, 21.Jul.2014

Klint Viliamson neće danas tokom boravka u Prištini kosovskim vlastima predstaviti nalaze svoje istrage o trgovini ljudskim organima, prenosi "Koha ditore"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.