Martijev izveštaj, bez novih projekata

Izvor: RTS, 09.Apr.2012, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Martijev izveštaj, bez novih projekata

Ne treba očekivati da će međunarodna zajednica pokrenuti nove projekte u vezi sa izveštajem Dika Martija, izjavio predsednik švajcarskog parlamenta Hansjerg Valter na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Đukić Dejanović.

Međunarodna zajednica verovatno neće pokretati nikakve nove projekte u vezi sa izveštajem Dika Martija o ilegalnoj trgovini organima na Kosovu, ocenio je u Beogradu predsednik parlamenta Švajcarske Hansjerg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Valter.

"Ne treba očekivati da će međunarodna zajednica pokrenuti nove projekte u vezi sa izveštajem Dika Martija", izjavio je Valter na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Đukić Dejanović.

Susretom sa predsednicom srpskog parlamenta, Valter je započeo trodnevnu posetu Srbiji, a za Dika Martija - izvestioca Saveta Evrope iz Švajcarske, koji je u prošlogodišnjem izveštaju o trgovini ljudskim organima teško optužio politički vrh u Prištini - Valter je rekao da je bio "predodređen" da se bavi tim slučajem.

Po rečima Slavice Đukić Dejanović, Švajcarska kao država misli da bi svaka zemlja trebalo da da svoj doprinos kako bi se došlo do istine - bez daljeg mešanja i posebno bez političkih konotacija ovog pitanja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.