Marković: Kosovo će van UNESCO-a ostati samo čudom

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Okt.2015, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Kosovo će van UNESCO-a ostati samo čudom

BEOGRAD - Istoričar i potpredsednik Socijalističke partije Srbije Predrag Marković rekao je večeras u Nišu da nepravda i poniženje koja nam se kao državi i narodu spremaju, a to je prijem Kosova u UNESCO, mogu biti izbegnuti samo čudom.

"Sa stanovništa zapadnih sila prijem Kosova u članstvo UNESCO-a je logičan korak posle priznavanja Kosova kao države. Kada ne bi priznali članstvo Kosova u UNESCO to bi značilo da poništavaju svoju odluku o priznavanju Kosova kao države", >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kazao je Marković novinarima pred početak proslave 25 godina rada Gradskog odbora SPS-a.

Marković je izjavio da Srbija mora da se zbog toga stavi u poziciju zapadnih sila, mada uništavanje srpskih spomenika na Kosovu pokazuje da to niti je država, niti je civilizovano društvo, niti tamo postoji elementarna civilizacijska svest.

"Naravno da strepimo. Ljudi koji su 50 godina palili srpske crkve i manastire sada hoće da ih čuvaju. To je kao da date vuku da čuva jariće", rekao je Marković.

On je kazao da bi Srbija možda ipak mogla da sprovede neke mere kako Kosovo ne bi postalo član Uneska.

"Možda bi članstvo u UNESCO moglo da se vezuje za Briselske pregovore, pa da mi, ukoliko imamo srca i srčanosti, nešto tu zatežemo, ili da se traži neka druga alternativa", rekao je Marković.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.