Izvor: Nezavisne Novine, 12.Dec.2017, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija podržava Kosovo

PRIŠTINA - Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je tokom posjete Prištini da će Makedonija podržati Kosovo u svim procesima koji slijede.

Zaev je izrazio uvjerenje da će se saradnja između, kako je rekao, "dvije zemlje" u trgovinskoj razmjeni i u svim oblastima odvijati u obostranom interesu, a radi podizanja standarda građana i otvaranja novih radnih mjesta.

Na konferenciji za novinare sa premijerom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << samoproglašenog Kosova Ramušem Haradinajem, Zaev je naglasio da će saradnju dodatno unaprijediti izgradnja auto-puta Priština-Skoplje.

Zaev je ponovio da će Makedonija podržati Kosovo u svim budućim procesima uključujući i učlanjenje u Unesko, mada, kako je naveo, to pitanje treba riješiti na bilateralnom nivou između Beograda i Prištine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.