MUP Kosova: Nisu planirani napadi u Srbiji

Izvor: B92, 02.Mar.2016, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP Kosova: Nisu planirani napadi u Srbiji

Priština -- U kosovskom MUP potvrđeno je da su uhapšena trojica islamista zbog sumnje da su angažovni na regrutovanju novih članova, a ne zbog planiranja napada u Srbiji.

Trojica pripadnika Islamske države uhapšeni su na osnovu operativnih podataka koje su Turska i još jedna zemlja dostavili Kosovu.

Kako je rečeno Tanjugu, nema indicija da su trojica uhapšenih nameravali i planirali napade u Srbiji kako su preneli pojedini mediji, a citirao pres bilten Unmika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Trojica pripadnika ID uhapšena su na Kosovu i Metohiji zbog sumnje da su planirali terorističke napade u Srbiji.

Kosovska policija zadržala je u pritvoru F.B., I.F. i S.L. zbog uspostavljanja "ćelija" Islamske države na Kosovu i Metohiji i podnela krivične prijave protiv trojice "povratnika" iz Sirije zbog povezanosti sa Islamskom državom.

Njih trojica živeli su u Prištini, Uroševcu i Gnjilanama, javlja Radio Kontakt plus.

F.B., koji je boravio u Siriji od februara do decembra prošle godine, imao je najviše iskustva u ratovanju.

"On je bio prvi u praktičnoj i teoretskoj obuci, a onda mu je dato oružje i poslat je na liniju fronta. Kasnije je unapređen u vođu borbene jedinice, koja je imala 11 članova mahom sa Kosova", rekao je neimenovani izvor iz kosovske Kancelarije specijalnog tužioca.

Izvori bliski vladi u Prištini rekli su za Internet portal RTS-a da su radikalni islamisti uhapšeni pre dva dana.

RTS saznaje da je ispitivanje osumnjičenih u toku i da će posle toga biti poznato kakvi su bili motivi uhapšenih i kakve su akcije, pored vrbovanja za ID, planirali.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Trojica džihadista spremala napade u Srbiji

Izvor: Akter, 02.Mar.2016

Trojica pripadnika ID uhapšena su na Kosovu i Metohiji zbog sumnje da su planirali terorističke napade u Srbiji..Trojica pripadnika Islamske države uhapšena su na Kosovu i Metohiji zbog sumnje da su planirali terorističke napade u Srbiji, javlja Radio kontakt plus...Kosovska policija zadržala je...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.